10 väldigt märkliga dofter eller lukter man gjort parfym av

I det här inlägget presenterar vi några av världens mest märkliga dofter. Vissa är svåra att ta på allvar men vissa av dem kan jag nog tänka mig kan vara lite intressanta. Vi får väl se om någon av dem någonsin kvalar in på parfymtopplistan. Jag gissar dock på att ingen av dem kommer att göra det.

1. Pizza hut perfume

För att fira att Pizza Hut kom upp i 100.000 Facebook-fans skapades 110 flaskor parfym med den härliga toppnoten av nybakad och handkastad pizzadeg. På grund av den låga volymen tillverkade flaskor är den så klart omöjlig att få tag på men tur är väl det. Även om pizza kan dofta väldigt gott så är ju frågan om man verkligen vill lukta nybakad pizza hela tiden?

2. Paper Passion Perfume

Lagerfeld lanserade en parfym som skulle ge samma tunga och kraftiga doft som en nytryckt bok hade. Enligt Lagerfeld var nämligen doften av en nytryckt bok den bästa doften i världen. 2012 släpptes denna numera klassiker till parfym.  Den produceras inte längre men det verkar finnas en del andra dofter som kopierat konceptet.

3. Eau de Toast

Eau de Toast sägs fånga doften av nyrostat och smörat bröd och vissa har hävdat att det visst luktar rostat bröd, dock inte nybakat utan snarare vidbränt.

4. Pork Barrel BBQ’s Eau de Barbeque

Vi älskar väl alla en riktigt härlig bbq men personligen skulle jag nog bara bli arg av att känna doften utan att kunna äta det. Det är ju bara vid det tillfället det doftar ljuvligt, i andra sammanhang än vid just inmundigandet skulle jag nog inte vilja ha doften på eller omkring mig.

5. Money Cologne and Eau De Parfum

Vem vill inte dofta nytryckta sedelbuntar? Ett måste för alla börshajar och banktjänstemän. Kanske en perfekt morot för att lyckas ekonomiskt här i livet, att ständigt bli påmind och känna doften av ekonomisk framgång.

6. Blue Cheese Perfume

Detta vågar vi knappt kalla för doft utan snarare en lukt, en inte så trevlig sådan. Finns det någon som verkligen tyckte det var en bra idé att utveckla en parfym som luktar mögelost? Ja, tydligen. Mögelosttillverkaren Stilton tyckte att det var en väldigt bra idé. Huruvida den är vanligt förekommande eller uppskattad är svårt att sia om men jag gissar på ett rungande nej.

7. Vulva

Ytterligare en parfym jag nog aldrig skulle rekommendera någon att använda. Den är dessutom helt organisk och produceras genom rörelse och svettningar från kvinnans mer intima delar. Noter av svett och urin??? Kan det bli mer bisarrt än så? Nej det kan det inte och det är inte ens ett skämt. Du kan köpa den här: https://vulva-original.com

8. Funeral home

Tanken på denna kan vid en första anblick kännas morbid och märklig men jag tror faktiskt inte att det är lukten av död man tagit fram utan det man vill uppnå är en ganska harmonisk doft med noter av liljor, Krysantemum, blad, mahogny och orientalisk matta. Låter faktiskt inte så hemskt ändå. http://demeterfragrance.com

9. Bacon

Precis som med bbq-doften ovan så uppskattar nog många doften av nystekt bacon… Men. Bara på morgonen precis innan och under tiden man äter dem. Ingen vill väl osa bacon och fett resten av dagen? En parfym man kan ge bort till någon lite sådär på skoj kanske. https://www.fargginay.com/

10. Dator från Apple – Air Aroma

Ja, du läste rätt. Apple har faktiskt tagit fram en parfym som skall dofta exakt som det gör när du först öppnar en produkt från Apple. Doften Air Aroma. Det innebär noter av omslagspapper av plast, bläck, kartong, lim, papper, gummi och elektronik. En doft som skall lukta som fabriken i Kina där de tillverkas får vi anta. Den här doften är dock inte till för allmänheten utan används uteslutande vid speciella utställningar. Det är dock inte helt ovanligt att företag eller varumärken har egna dofter som t.ex det litauiska juvel- och diamantföretaget ”The Factory by Ribas” som har exakt samma doft i alla sina butiker.

Scroll to Top