XerJoff Accento Overdose – Doftar det så kostar det

Den här parfymen släpptes 2019 och är framtagen både för damer och herrar. Ett drag som passar vår samtid utmärkt. Med sina toppnoter av frukt och gröna blad tillsammans med basnoter av Jasmine och bulgarisk ros (som jag misstänker inte skiljer sig allt för mycket från vanlig ros) så tänker nog många att det är en väldigt feminin doft. Hjärtnoter med tall och eucalyptus tar dock bort den allt för söta och blommiga doften som annars så gärna utmärker en tydligt feminin doft. Den är fruktig men på ett bra sätt helt enkelt. En av relativt få dofter som faktiskt passar till både män och kvinnor även om det troligtvis är framför allt kvinnor som köper den.

Det dess användare verkar vara överens om är att det är en somrig doft som gör sig väldigt bra på just våren och sommaren. Såhär beskrevs den av en användare på parfumo.net:

”Attacken är grön och påminner om en citronträdgård efter två dagars regn. Citrusnoten lägger sig och förvandlas till den mindre skarpa doften av en nyskuren grapefrukt. Den ångande doften av gröna träd finns dock kvar.

Några minuter efter första sprayen dyker hela kraften av en ros in, varifrån de sista regndropparna bara rullar av. De omgivande tallarna ångar ut och luften doftar fjälltall.

Med tiden blir det mer och mer exotiskt. En färsk fruktfat med papaya, honungsmelon, banan och passionsfrukt, ovan pressad en lime.”

Blir ju nästan poetiskt och jag vill mer än gärna känna doften som beskriv sovan.

En stor nackdel med den här parfymen är att den inte är särskilt billig. Runt 3.500:- får du betala för 100 ML EDP. Det är mycket pengar så klart men som rubriken antyder… doftar det så kostar det.

Scroll to Top